Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę oraz pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Odsączone, ostudzone warzywa, a także jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Po odsączeniu z zalewy, odłóż 2 łyżki groszku do oddzielnej miseczki.
Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 5 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Gotową sałatkę przełóż do tortownicy o średnicy 16–18 cm i odstaw na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie ostrożnie wyjmij sałatkę z tortownicy i posmaruj ze wszystkich stron 4 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Przed podaniem udekoruj danie odłożonym wcześniej groszkiem.
AlicJA
7
Marchewka
4
Pietruszka
5
Ziemniaki
2
Cebula
6
Jajko
400
g
Groszek konserwowy
7
Ogórek kiszony
225
g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Sól i pieprz